Περιεχόμενο

Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από την Oμάδα Εργασίας "Για τη Γη του Λαού μας"
της Τ. Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. 


ΑΙΜΑ και ΓΗ, ΛΑΟΣ και ΠΑΤΡΙΔΑ

Ο Εθνικισμός δεν είναι μια απλή πολιτική ιδεολογία. Είναι μια ολοκληρωμένη κοσμοθέαση, που βρίσκεται σε αρμονία με τους νόμους της φύσης και πηγάζει από την συνείδηση των ισχυρών αιμάτινων δεσμών μας, τόσο με τους ομοεθνείς μας όσο και με τη γη των προγόνων μας, την οποία θα κληροδοτήσουμε με τη σειρά μας στους απογόνους μας. 

Σκοπός ύπαρξης αυτού του ιστολογίου είναι ακριβώς να καταδείξει αυτή τη βασική πλευρά του Εθνικισμού, προβάλλοντας θέματα σχετικά με το φυσικό και αγροτικό περιβάλλον της περιοχής μας και την εθνικιστική άποψη για τους ενδεικνυόμενους τρόπους εκμετάλλευσης της γης και των αγαθών της. 

Ο Εθνικιστής γνωρίζει, σέβεται και αγαπά βαθιά τη γη του τόπου του, την ιστορία της, τα φυτά, τα ζώα και τους ανθρώπους της. Κατανοεί τη σπουδαιότητα των ισορροπημένων σχέσεων μεταξύ τους για την αρμονικότερη δυνατή συμβίωση και τον ευτυχή βίο όλων - και, κατ' επέκταση, του ιδίου. Αυτή την αλληλεπίδραση ελπίζουμε να κάνει κατανοητή και τελικά σεβαστή η θεματολογία του ιστολογίου.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Φύση και παράδοση. Το ημερολόγιο της Φύσης και τα έθιμα που ενέπνευσε στον πανάρχαιο λαό μας.

Αξιοθέατα και μνημεία. Δημιουργίες της Φύσης και του Ανθρώπου, που πρέπει να επισκεφτούμε και να γνωρίσουμε, να θαυμάσουμε και να προστατεύσουμε.

Φυτά και ζώα του τόπου μας. Τα αυτόχθονα είδη, άγρια και ήμερα, η σημασία τους και τα προβλήματά τους.

Αγροτικές εκμεταλλεύσεις και μεταποιητικές βιοτεχνίες. Πρότυπες μονάδες και η εθνικιστική άποψη για την παραγωγή και την ποιότητα της τροφής του λαού μας.

Οικιακή οικονομία και αυτάρκεια. Πρακτικοί τρόποι για να εφαρμόσουμε στην πράξη την ιδεολογία μας στα σπίτια μας. 

Περιβαλλοντικές και αρχαιολογικές καταστροφές. Τα εγκλήματα της πλεονεξίας εφήμερων ατομιστών στην κληρονομιά του λαού μας.

Ορυκτός πλούτος και ενέργεια. Οι απόπειρες εκμετάλλευσης, τα εγκληματικά λάθη και ο εθνικιστικός τρόπος.

Δραστηριότητες της Ομάδας μας


*Η κεντρική φωτογραφία του ιστολογίου, τραβηγμένη από συναγωνιστή μας στο κάστρο του Αφρατίου, δείχνει το Ληλάντιο πεδίο και στο βάθος τη Βοιωτία, να χωρίζονται απ' τον νότιο Ευβοϊκό κόλπο.