2/4/13

Φύτευση οπωρώνα στο Αγρόκτημα


Η ανάπτυξη του Αγροκτήματος της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας προχωρά δυναμικά και αυτή τη φορά η συνεργασία της ομάδας περιβάλλοντος της τοπικής μας με τον Πυρήνα Μεγάρων έρχεται να επιβεβαιώσει πως ο στόχος της επιστροφής στην πατρώα γη είναι οικογενειακή υπόθεση και πως οι Χρυσαυγίτες βοηθούν και θα βοηθούν πάντα ο ένας τον άλλον, ως αδέρφια και ως παραδείγματα της Ελλάδας που θέλουμε.


Γυμνά δενδρύλια γέμισαν τον οπωρώνα. Όλα τους ελληνικές ποικιλίες και μάλιστα κάποιες προς εξαφάνιση, αφού το κράτος έχει μεριμνήσει για την πλήρη εξάρθρωση οτιδήποτε Ελληνικού σε ότι αφορά την τροφή μας. Βυσινιές, αχλαδιές, ροδιές, βερυκοκιές και πλήθος άλλων δένδρων πήραν τη θέση τους, ανάλογα με τις απαιτήσεις τους σε νερό, στοιχεία του εδάφους για την ανάπτυξή τους και φυσικά την αντοχή τους στον άνεμο και τις καιρικές συνθήκες.


Άψογη συνεργασία και μεγάλη ευχαρίστηση και από τις δύο ομάδες, αφού η ανταλλαγή γνώσεων και η επαφή με τη γη δείχνει την πραγματική αγάπη που έχουμε για τη φύση και το σεβασμό που έχουν οι Χρυσαυγίτες μεταξύ τους. Ο οπωρώνας ολοκληρώνεται και προσθέτει άλλο ένα κομμάτι στο "παζλ" του Αγροκτήματος που προχωρά σύμφωνα με τα πλαίσια του χρονοδιαγράμματος που έχει ορισθεί.


Εκτός από την ολοκλήρωση του οπωρώνα, πραγματοποιήθηκαν και όλες οι υπόλοιπες εργασίες που γίνονται καθημερινά στο Αγρόκτημα, όπως το ξεβοτάνισμα, το πότισμα και η περιποίηση των ζώων. Ο κάματος είναι γλυκός όταν ο στόχος είναι μεγάλος και η ολοκλήρωσή του μεγαλώνει την επιθυμία για μεγαλύτερη συμμετοχή και προσπάθεια. Παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Έλληνες αγρότες και μη, ας επιστρέψουμε όλοι στη Γη του Λαού μας.

Επιδιορθώθηκε όπου χρειαζόταν η στήριξη των κυπαρισσιών
Φυτεύθηκαν αγριοτριανταφυλλιές στον φράκτη του περιβολιού
Χαλαρώσαμε με τα άλογα
ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ!

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας