22/6/13

Φωτογραφίες από τη φροντίδα των αλόγων


Στους 34 βαθμούς η θερμοκρασία και η ομάδα Για τη Γη του Λαού μας ακούραστη συνεχίζει το έργο της για το Παραδοσιακό Αγρόκτημα με την Τράπεζα Ντόπιων Σπόρων. Αυτή τη φορά και μιας και η θερμοκρασία ήταν αρκετά υψηλή δώθηκε λίγο παραπάνω χρόνος ώστε να φροντιστούν και να δροσιστούν τα άλογα του κτήματος.


Ο Κίτσος, η Αστραπή και η Ντόλη χαίρουν άκρας υγείας, αφού έχουν κλείσει σχεδόν ένα χρόνο από την "υιοθεσία" του βουλευτή Νικολάου Μίχου στο Αγρόκτημα της Τοπικής Εύβοιας-Βοιωτίας και έχουν αναρρώσει πλήρος απο τα βασανιστήρια που πέρασαν στο κολαστήριο των Πλαταιών. Απολαμβάνουν την καθημερινή φροντίδα και πάνω απ'όλα την αγάπη, που σαν πλάσματα με αυξημένη αντίληψη και ένστικτο εισπράττουν από τους συναγωνιστές που τα περιποιούνται.


Ο νεαρός Κίτσος, με το θεσσαλικό ατίθασο πνεύμα, έπαιξε, έφαγε καρπούς απο τα δέντρα του κτήματος και στο τέλος κάθησε ήρεμος να δροσιστεί και να ανακουφίσει το σώμα του με το νερό να κυλάει στη ράχη του και τους συναγωνιστές να βουτσίζουν την πλούσια χαίτη του και το σώμα του.



Την ίδια σχεδόν αντίδραση είχαν και τα θηλυκά άλογα, Αστραπή και Ντόλη, που σαν μεγαλύτερες και στις αρχές πιο ταλαιπωρημένες τώρα είναι ήρεμες και δείχνουν την ικανοποίησή τους με τη στάση τους και το παράστημα τους, αφημένες πλήρως στη φροντίδα που τους παρέχεται.


Οι Χρυσαυγίτες, άμεσα και ιδεολογικά συνδεδεμένοι με τη φύση, θα προστατέψουμε οτιδήποτε έχει σχέση με το περιβάλλον. Νιώθουμε χρέος μας να διατρανωθεί ο σεβασμός που οι Έλληνες από αξιακή παράδοση έχουμε για τη Φύση και τα πλάσματά της.

Μ. Χατζοπούλου 
Για τη Γη του Λαού μας
Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας