10/7/12

Η στάση μας για το Περιβάλλον

Περιβάλλον ορίζεται ως αυτό που μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε έμβιο οργανισμό. Το περιβάλλον μας επηρεάζει άμεσα και μας διαμορφώνει ταυτόχρονα εφόσον και εξαρτόμαστε απο αυτό. Η oιαδήποτε διαφοροποίηση του προς το θετικό ή προς το αρνητικό μας οδηγεί σε αυτή την κατεύθυνση με τα ανάλογα αποτελέσματα. Όταν το περιβάλλον ως αντικείμενο ενασχόλησης συνδυάζεται με την ιστορία του τόπου, δημιουργεί ένα ισχυρό μίγμα βιολογικής, συνειδησιακής και εθνικής ταυτότητας κάτι για το οποίο θα άξιζε να ασχοληθεί ο κάθε ένας από εμάς.


Η Χρυσή Αυγή βάζει σε πρώτη προτεραιότητα των δράσεων της σε εθνικό επίπεδο την αποκατάσταση της φυσικής αρμονίας μεταξύ των Ελλήνων και της Γης τους. Είμαστε αποφασισμένοι και πρόθυμοι να αναδείξουμε, να προφυλάξουμε και να διατηρήσουμε την σοφία και την κληρονομιά των ένδοξων προγόνων μας. Είναι καθήκον μας για τον τόπο και τις μελλοντικές γενεές μας.

Μια τέτοια δράση αποφασίσαμε ότι είναι η ανάδειξη και διαμόρφωση ενός εγκαταλελειμένου συνόλου ιστορικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς στην είσοδο μιας από τις αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδος, την Χαλκίδα. Πρόκειται για την αρχαία πηγή της Αρέθουσας, στον Άγιο Στέφανο.


Το μεγαλύτερο μέρος του πλυθυσμού της πόλης δεν γνωρίζει καν την ύπαρξη της, εφόσον κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να τον ενημερώσει για την σπουδαιότητα αυτού του χώρου.

Μέσα στην γενικότερη πρακτική της απαξίωσης της Ιστορικής Μνήμης, της υποβάθμισης των αξιών και της εξαθλίωσης του ατόμου, είμαστε απέναντι με ορθό ανάστημα για την επαναφορά της αξιοπρέπειας στη ζωή μας και της ψυχικής –βιολογικής και περιβαλλοντικής ανάτασης του Έθνους μας.


Πάνος Μέρμελας
Επικεφαλής Ο.Ε.
"Για τη Γη του Λαού μας"